Μενού
Your Cart

Βαλεριάνα

Η βαλεριάνα (Valeriana officinalis)είναι ένα φυτικό εκχύλισμα το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως φυσική θεραπεία για προβλήματα ύπνου και άγχους. Το φυτό προέρχεται από την Ευρώπη και την Ασία και η ρίζα του περιέχει ενώσεις που έχουν ηρεμιστική επίδραση στο νευρικό σύστημα. Η βαλεριάνα διατίθεται σε διάφορες μορφές, όπως κάψουλες, βάμματα, τσάι και αιθέρια έλαια.

Βρέθηκαν  2  προϊόντα  |  
12
24
48
Εταιρία: ABOCA
Το Sedivitax σε κάψουλες είναι μια σύνθεση με βάση το Passiflò 2-LMF (αρ. ευρεσιτεχνίας 0787496), ένα πατενταρισμένο σύμπλοκο Πασιφλώρας που διευκολύνει τον ύπνο και βελτιώνει την ποιότητά του.Ο συνδυασμός δύο κλασμάτων εκχύλισης υψηλής τιτλοδότησης σε φλαβονοειδή που χαρακτ..
10,72€ 16,49€
Εταιρία: LAMBERTS
(400mg τιτλοδοτημένου εκχυλίσματος)Η Βαλεριάνα (Valerian officinalis) αποτελεί βότανο με χαρακτηριστικά ροζ άνθη που ενδημεί στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Εναλλακτικά, είναι γνωστή και ως European Valerian ή All Heal. Τα σκευάσματα του εμπορίου προέρχονται από την επεξεργασία της ρίζας ή του ρι..
19,36€ 29,78€
Βρέθηκαν  2  προϊόντα

Πληροφορίες για Βαλεριάνα

Η ιστορία της βαλεριάνας ως βοήθημα ύπνου

Η χρήση της βαλεριάνας ως βοήθημα ύπνου μπορεί να αναχθεί στην αρχαιότητα. Στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη, η βαλεριάνα χρησιμοποιούνταν συχνά για τη θεραπεία της αϋπνίας και την προώθηση της χαλάρωσης. Το βότανο είχε επίσης μεγάλη εκτίμηση από τον Ιπποκράτη, τον πατέρα της σύγχρονης ιατρικής, ο οποίος το συνιστούσε για διάφορες παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αϋπνίας και του άγχους. Η δημοτικότητα της βαλεριάνας ως βοήθημα ύπνου συνεχίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης και παραμένει ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο φυτικό φάρμακο για προβλήματα ύπνου σήμερα.

Πώς λειτουργεί η βαλεριάνα;

Η βαλεριάνα λειτουργεί αυξάνοντας τα επίπεδα του γ-αμινοβουτυρικού οξέος (GABA) στον εγκέφαλο. Το GABA είναι ένας νευροδιαβιβαστής που συμβάλλει στη ρύθμιση της δραστηριότητας των νευρικών κυττάρων και έχει ηρεμιστική επίδραση στο νευρικό σύστημα. Η βαλεριάνα περιέχει ενώσεις που ονομάζονται βαλερενικό οξύ και βαλερενόλη, οι οποίες αλληλεπιδρούν με τους υποδοχείς GABA στον εγκέφαλο, προάγοντας τη χαλάρωση και τον ύπνο. Αυτός ο μηχανισμός δράσης είναι παρόμοιος με αυτόν των συνταγογραφούμενων φαρμάκων ύπνου, αλλά η βαλεριάνα θεωρείται μια πιο ήπια και ασφαλής εναλλακτική λύση.

Τα φυσικά οφέλη της βαλεριάνας για τον ύπνο

Η βαλεριάνα προσφέρει πολλά φυσικά οφέλη για τον ύπνο. Πρώτον, συμβάλλει στη μείωση του χρόνου που χρειάζεται για να αποκοιμηθείτε, επιτρέποντάς σας να επιτύχετε πιο γρήγορα έναν ξεκούραστο ύπνο. Δεύτερον, η βαλεριάνα βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου αυξάνοντας την ποσότητα του βαθύ ύπνου, που είναι το πιο αναζωογονητικό στάδιο του ύπνου. Επιπλέον, έχει βρεθεί ότι η βαλεριάνα μειώνει τις νυχτερινές αφυπνίσεις, επιτρέποντας έναν πιο αδιάκοπο ύπνο. Αυτά τα φυσικά οφέλη καθιστούν τη βαλεριάνα μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγωνίζονται με αϋπνία ή άλλες διαταραχές του ύπνου.

Βαλεριάνα και οι επιδράσεις της στο άγχος

Εκτός από τις ιδιότητες που προάγουν τον ύπνο, η βαλεριάνα είναι επίσης γνωστή για την αποτελεσματικότητά της στη μείωση του άγχους. Η ηρεμιστική επίδραση της βαλεριάνας στο νευρικό σύστημα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους, όπως η ανησυχία, η νευρικότητα και η ευερεθιστότητα. Έχει διαπιστωθεί ότι η βαλεριάνα έχει παρόμοια αποτελέσματα με ορισμένα φάρμακα κατά του άγχους, αλλά χωρίς τις παρενέργειες ή τον κίνδυνο εξάρτησης. Ενσωματώνοντας τη βαλεριάνα στην καθημερινή σας ρουτίνα, μπορείτε να βιώσετε μια φυσική και ήπια ανακούφιση από το άγχος.

Οι διαφορετικές μορφές βαλεριάνας που διατίθενται

Η βαλεριάνα διατίθεται σε διάφορες μορφές, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε τη μέθοδο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Οι κάψουλες βαλεριάνας είναι μια βολική επιλογή για όσους προτιμούν έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο κατανάλωσης του βοτάνου. Τα βάμματα είναι μια άλλη δημοφιλής μορφή βαλεριάνας, καθώς μπορούν εύκολα να προστεθούν στο νερό ή στο τσάι. Το τσάι βαλεριάνας παρέχει μια καταπραϋντική και χαλαρωτική εμπειρία, ιδανική για να χαλαρώσετε πριν από τον ύπνο. Για όσους προτιμούν την αρωματοθεραπεία, τα αιθέρια έλαια βαλεριάνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαχύτες ή να προστεθούν στο νερό του μπάνιου για ηρεμιστικό αποτέλεσμα.