Μενού
Your Cart

Εχινάκεια

Η βιταμίνη εχινάκεια, επιστημονικά γνωστή ως Echinacea purpurea, είναι ένα ποώδες ανθοφόρο φυτό που προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική. Έχει μακρά ιστορία φαρμακευτικής χρήσης μεταξύ των ινδιάνικων φυλών της Αμερικής, οι οποίες τη χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Σήμερα, είναι ευρέως αναγνωρισμένη για τις ανοσοενισχυτικές της ιδιότητες.

Βρέθηκαν  3  προϊόντα  |  
12
24
48
Εταιρία: A.VOGEL
Η εχινάκεια είναι το πλέον διαδεδομένο βότανο σε Ευρώπη και Αμερική για την ταχύτερη ανακούφιση των συμπτωμάτων κρυολογήματος, συναχιού και κάθε είδους λοίμωξης. Το είδος της εχινάκειας που χρησιμοποίησε ο Alfred Vogel στα σκευάσματά του (Echinacea purpurea) έχει αποδειχθεί ότι είναι το πι..
14,76€ 22,70€
Εταιρία: A.VOGEL
Η εχινάκεια είναι το πλέον διαδεδομένο βότανο σε Ευρώπη και Αμερική για την ταχύτερη ανακούφιση των συμπτωμάτων κρυολογήματος, συναχιού και κάθε είδους λοίμωξης. Το είδος της εχινάκειας που χρησιμοποίησε ο Alfred Vogel στα σκευάσματά του (Echinacea purpurea) έχει αποδειχθεί ότι είναι το πι..
12,35€ 19,00€
Εταιρία: LANES
Συνδυασμός Εchinacea με Βιταμίνη C, ψευδάργυρο & εκχυλίσματα ατσερόλας & αγριοτριανταφυλλιάς, με ευεργετική δράση στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού και στη φυσική άμυνα του οργανισμού.ΙδιότητεςΣε συνδυασμό με τη συνήθη δίαιτα μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη των ημερήσιων αναγκών του οργανισμ..
5,21€ 6,95€
Βρέθηκαν  3  προϊόντα

Πληροφορίες για Εχινάκεια

Το φυτό περιέχει μια ποικιλία βιοδραστικών ενώσεων, συμπεριλαμβανομένων φλαβονοειδών, πολυσακχαριτών και αλκαμιδίων, οι οποίες συμβάλλουν στα οφέλη του για την υγεία. Οι ενώσεις αυτές λειτουργούν συνεργιστικά για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και την ενίσχυση της συνολικής ευεξίας.

Οφέλη της βιταμίνης εχινάκεια

Η βιταμίνη εχινάκεια προσφέρει μια σειρά από οφέλη τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά της είναι η ικανότητά της να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική πρόσληψη εχινάκειας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων, όπως το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη.

Επιπλέον, έχει διαπιστωθεί ότι η βιταμίνη εχινάκεια διαθέτει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτό την καθιστά αποτελεσματική φυσική θεραπεία για τη μείωση της φλεγμονής στο σώμα, η οποία συχνά συνδέεται με χρόνιες ασθένειες όπως η αρθρίτιδα.

Επιπλέον, η βιταμίνη εχινάκεια έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιοξειδωτική δράση, προστατεύοντας τον οργανισμό από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης και στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και ορισμένων τύπων καρκίνου.

Χρήσεις της εχινάκεια

Εκτός από τις ανοσοενισχυτικές της ιδιότητες, η βιταμίνη εχινάκεια έχει μια σειρά από άλλες χρήσεις. Χρησιμοποιείται συνήθως ως φυσική θεραπεία για λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, όπως η ιγμορίτιδα και η βρογχίτιδα. Το βότανο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση συμπτωμάτων όπως ο βήχας, ο πονόλαιμος και η συμφόρηση.

Επιπλέον, η βιταμίνη εχινάκεια έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζει την υγεία του δέρματος. Μπορεί να προωθήσει την επούλωση πληγών, να μειώσει τη φλεγμονή και να καταπραΰνει δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα και η ακμή. Πολλά προϊόντα περιποίησης του δέρματος ενσωματώνουν πλέον τη βιταμίνη εχινάκεια για τις ευεργετικές της επιδράσεις στο δέρμα.

Μια άλλη αξιοσημείωτη χρήση της βιταμίνης εχινάκεια είναι η δυνατότητά της να βοηθά στην απώλεια βάρους. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι το βότανο μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό και να καταστείλει την όρεξη, καθιστώντας το πολύτιμο εργαλείο για όσους προσπαθούν να χάσουν τα περιττά κιλά.