Μενού
Your Cart

Saw palmetto

 Το saw palmetto έχει κερδίσει δημοτικότητα για τα οφέλη του στην προώθηση της υγείας του προστάτη. Χρησιμοποιείται συνήθως για την ανακούφιση των συμπτωμάτων ενός διογκωμένου προστάτη, γνωστού επίσης ως καλοήθης υπερπλασία του προστάτη (BPH). Η BPH μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ούρησης, όπως συχνουρία, αδύναμη ροή ούρων και δυσκολία πλήρους εκκένωσης της ουροδόχου κύστης.

Βρέθηκαν  1  προϊόντα  |  
12
24
48
Εταιρία: A.VOGEL
To εκχύλισμα του βοτάνου αυτού παράγεται από τις καστανόχρωμες ρώγες του φυτού Saw palmetto το οποίο ευδοκιμεί κυρίως στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ. Το φυτό χρησιμοποιείται εδώ και πολλούς αιώνες για τη διατήρηση της καλής υγείας του προστάτη. Τα στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα του Saw palmett..
23,59€ 36,29€
Βρέθηκαν  1  προϊόντα

Πληροφορίες για Saw palmetto

Οι έρευνες δείχνουν ότι το saw palmetto μπορεί να βοηθήσει στη μείωση αυτών των συμπτωμάτων αναστέλλοντας την παραγωγή ορισμένων ορμονών που συμβάλλουν στη διεύρυνση του προστάτη. Μπορεί επίσης να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στον αδένα του προστάτη.

Επιπλέον, το saw palmetto χρησιμοποιείται συχνά ως φυσική θεραπεία για την τριχόπτωση. Πιστεύεται ότι αναστέλλει τη μετατροπή της τεστοστερόνης σε διυδροτεστοστερόνη (DHT), μια ορμόνη που παίζει ρόλο στην ανδρική φαλάκρα. Με τον αποκλεισμό της DHT, το saw palmetto μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της τριχόπτωσης και στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Το saw palmetto ως φυσική θεραπεία για την υγεία του προστάτη

Το saw palmetto χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως φυσική θεραπεία για την υγεία του προστάτη. Θεωρείται ότι λειτουργεί αναστέλλοντας τη δραστηριότητα ενός ενζύμου που ονομάζεται 5-άλφα-αναγωγάση, το οποίο μετατρέπει την τεστοστερόνη σε διυδροτεστοστερόνη (DHT). Η DHT είναι μια ορμόνη που μπορεί να συμβάλει στη διεύρυνση του προστάτη.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το saw palmetto μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τα συμπτώματα της BPH, όπως η συχνουρία και η αδύναμη ροή ούρων. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της ροής των ούρων και στη μείωση της νυχτερινής ούρησης. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το saw palmetto μπορεί να μην είναι αποτελεσματικό για όλους και τα αποτελέσματά του μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

Εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε το saw palmetto για την υγεία του προστάτη, συνιστάται να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας. Αυτός μπορεί να αξιολογήσει την κατάστασή σας και να καθορίσει εάν το saw palmetto αποτελεί κατάλληλη θεραπευτική επιλογή για εσάς. Μπορούν επίσης να παρέχουν καθοδήγηση σχετικά με την κατάλληλη δοσολογία και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα που μπορεί να λαμβάνετε.