Μενού
Your Cart

Διαβήτης

Ο διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση που πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Απαιτεί προσεκτική διαχείριση για τη διατήρηση υγιών επιπέδων σακχάρου στο αίμα και την πρόληψη επιπλοκών. Ενώ η υγιεινή διατροφή και η τακτική άσκηση αποτελούν βασικά συστατικά της διαχείρισης του διαβήτη, τα ειδικά συμπληρώματα μπορούν επίσης να διαδραματίσουν πολύτιμο ρόλο στην υποστήριξη της συνολικής υγείας και ευεξίας των ατόμων με διαβήτη.

Βρέθηκαν  3  προϊόντα  |  
12
24
48
Εταιρία: HEALTH AID
Γνωστό φυτό, που αναφέρεται σε κείμενα από αρχαιοτάτων χρόνων και ως κιννάμωνον. Το εκχύλισμα του φλοιού (bark) περιέχει πολλές ουσίες, με πιο δραστική την κυνναμαλδεΰδη, η οποία βρίσκεται σε μεγάλο ποσοστό στην ποικιλία κανέλας Κεϋλάνης (Cinnamomum Zeylanicum). Σύγχρονες μελέτες έχουν αναδείξει τις..
12,20€ 22,19€
Εταιρία: SOLGAR
Το Choline 250 mg / Inositol 250 mg Vegetable Capsules της Solgar® περιέχει Χολίνη και Ινοσιτόλη (ευρέως γνωστή ως Vitamin B8) και οι δύο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε διάφορες λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος. Η χολίνη είναι υδατο-διαλυτό συστατικό το οποίο σχετίζεται με διάφορες βιταμίνες όπως ..
12,64€ 19,45€
Εταιρία: LAMBERTS
100% φυσική μυοϊνοσιτόληΗ μυοϊνοσιτόλη αποτελεί ένα από τα 9 ισομερή της ινοσιτόλης, μιας βιταμίνης που υπάγεται στο σύμπλεγμα των Βιταμινών Β (Βιταμίνη Β8). Παράγεται ενδογενώς στον οργανισμό και ανευρίσκεται σε μια ποικιλία τροφίμων όπως τα φρούτα, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί.Η μυοϊνοσιτόλη διαδ..
30,47€ 46,87€
Βρέθηκαν  3  προϊόντα

Πληροφορίες για Διαβήτης

Τα ειδικά συμπληρώματα για τον διαβήτη είναι ειδικά σχεδιασμένα για να παρέχουν θρεπτικά συστατικά που μπορεί να λείπουν από τη διατροφή των ατόμων με διαβήτη. Αυτά τα συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν στην κάλυψη των διατροφικών κενών και να υποστηρίξουν τον βέλτιστο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Δεν προορίζονται να αντικαταστήσουν μια υγιεινή διατροφή ή φαρμακευτική αγωγή, αλλά μάλλον να συμπληρώσουν τις υπάρχουσες στρατηγικές διαχείρισης του διαβήτη.

Κατανόηση του ρόλου των ειδικών συμπληρωμάτων στον έλεγχο του διαβήτη

Τα ειδικά συμπληρώματα για τον διαβήτη μπορούν να προσφέρουν μια σειρά από οφέλη όταν ενσωματώνονται σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του διαβήτη. Ένας βασικός ρόλος που διαδραματίζουν αυτά τα συμπληρώματα είναι η υποστήριξη υγιών επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Ορισμένα θρεπτικά συστατικά, όπως το χρώμιο και το μαγνήσιο, έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζουν θετικά την ευαισθησία στην ινσουλίνη και τον μεταβολισμό της γλυκόζης. Εξασφαλίζοντας επαρκή πρόσληψη αυτών των θρεπτικών συστατικών μέσω ειδικών συμπληρωμάτων, τα άτομα με διαβήτη μπορούν ενδεχομένως να βελτιώσουν τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα τους.

Εκτός από την υποστήριξη του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα, τα ειδικά συμπληρώματα για τον διαβήτη μπορούν επίσης να παρέχουν αντιοξειδωτική υποστήριξη. Ο διαβήτης σχετίζεται με αυξημένο οξειδωτικό στρες, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και βλάβη των κυττάρων και των ιστών. Τα αντιοξειδωτικά, όπως οι βιταμίνες C και Ε, μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των επιβλαβών ελεύθερων ριζών και να μειώσουν τον κίνδυνο οξειδωτικής βλάβης. Ενσωματώνοντας αυτά τα αντιοξειδωτικά στο σχέδιο διαχείρισης του διαβήτη, τα άτομα μπορούν να προάγουν τη συνολική υγεία και ευεξία.

Κοινοί τύποι ειδικών συμπληρωμάτων για τον διαβήτη

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ειδικών συμπληρωμάτων που διατίθενται για τη διαχείριση του διαβήτη. Ένα συνήθως χρησιμοποιούμενο συμπλήρωμα είναι το άλφα-λιποϊκό οξύ (ALA). Το ALA είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και μειώνει τα συμπτώματα της διαβητικής νευροπάθειας. Μπορεί να ληφθεί σε μορφή συμπληρώματος ή να βρεθεί φυσικά σε τρόφιμα όπως το σπανάκι, το μπρόκολο και τα κρέατα οργάνων.

Ένα άλλο δημοφιλές συμπλήρωμα για τη διαχείριση του διαβήτη είναι η κανέλα. Η κανέλα έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα αυξάνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη και μειώνοντας την αντίσταση στην ινσουλίνη. Μπορεί να ληφθεί σε μορφή κάψουλας, να πασπαλιστεί στα τρόφιμα ή να προστεθεί σε ροφήματα για μια νόστιμη και προωθητική για την υγεία ώθηση.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι επίσης ευεργετικά για τα άτομα με διαβήτη. Αυτά τα απαραίτητα λιπαρά έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τη φλεγμονή, βελτιώνουν τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα και υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς. Μπορούν να βρεθούν σε λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός και το σκουμπρί, ή να ληφθούν ως συμπλήρωμα.

Οφέλη από τη χρήση ειδικών συμπληρωμάτων για τη διαχείριση του διαβήτη

Η ενσωμάτωση ειδικών συμπληρωμάτων στο σχέδιο διαχείρισης του διαβήτη σας μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη. Πρώτον, αυτά τα συμπληρώματα μπορούν να παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που μπορεί να λείπουν από τη διατροφή σας. Ο διαβήτης μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε ελλείψεις θρεπτικών συστατικών και τα ειδικά συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν να γεφυρωθεί αυτό το κενό και να υποστηριχθεί η συνολική υγεία.

Δεύτερον, τα ειδικά συμπληρώματα για τον διαβήτη μπορούν να ενισχύσουν τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Συμπεριλαμβάνοντας συμπληρώματα που υποστηρίζουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη και τον μεταβολισμό της γλυκόζης, μπορείτε ενδεχομένως να βελτιώσετε την ικανότητα του σώματός σας να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη συνολική διαχείριση του διαβήτη και να μειώσει τον κίνδυνο επιπλοκών.

Τέλος, τα ειδικά συμπληρώματα μπορούν να προσφέρουν αντιοξειδωτική υποστήριξη, μειώνοντας το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή στο σώμα. Εξουδετερώνοντας τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες, τα συμπληρώματα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων και των ιστών από βλάβες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα άτομα με διαβήτη, καθώς είναι πιο ευάλωτα σε οξειδωτικές βλάβες.