Μενού
Your Cart

Μαγιά Μπύρας-Brewer's Yeast

Η μαγιά μπύρας είναι επίσης γεμάτη με βασικές βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να ωφελήσουν σημαντικά τη συνολική υγεία και ευεξία σας.


Βρέθηκαν  1  προϊόντα  |  
12
24
48
Εταιρία: SOLGAR
To Solgar® Brewer's Yeast with Vitamin B12 είναι πλούσια πηγή Βιταμινών Β σε μορφή δισκίου. Η μαγιά μπύρας αναφέρεται συχνά ως φυσική θαυματουργή τροφή και είναι ο παραδοσιακός τρόπος λήψης βιταμινών Β. Διαθέτει πολλά οφέλη για την υγεία και αποτελεί εύκολο συμπλήρωμα της διατροφής με βασικά θρεπτικ..
13,94€ 21,44€
Βρέθηκαν  1  προϊόντα

Πληροφορίες για Μαγιά Μπύρας-Brewer's Yeast

Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους η μαγιά μπύρας είναι τόσο ευεργετική είναι το υψηλό διατροφικό της προφίλ. Περιέχει ένα ευρύ φάσμα βιταμινών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών του συμπλέγματος Β, της βιταμίνης D και του χρωμίου. Αυτές οι βιταμίνες παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση διαφόρων σωματικών λειτουργιών, όπως ο μεταβολισμός, η υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος και η παραγωγή ενέργειας. Αυτό καθιστά τη μαγιά μπύρας μια εξαιρετική προσθήκη στην καθημερινή σας πρόσληψη βιταμινών.

Το διατροφικό προφίλ της μαγιάς μπύρας

Όσον αφορά το θρεπτικό περιεχόμενο, η μαγιά μπύρας είναι πραγματικά μια δύναμη. Αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, συμπεριλαμβανομένων της θειαμίνης (Β1), της ριβοφλαβίνης (Β2), της νιασίνης (Β3), του παντοθενικού οξέος (Β5), της πυριδοξίνης (Β6), της βιοτίνης (Β7), του φολικού οξέος (Β9) και της κοβαλαμίνης (Β12). Αυτές οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της υγιούς λειτουργίας του νευρικού συστήματος, την προώθηση της παραγωγής ερυθρών αιμοσφαιρίων και την υποστήριξη του ενεργειακού μεταβολισμού.

Εκτός από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, η μαγιά μπύρας περιέχει και άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μέταλλα όπως σελήνιο, ψευδάργυρο και σίδηρο. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για τη διατήρηση υγιούς δέρματος, την προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών και την ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Με το εντυπωσιακό διατροφικό της προφίλ, η μαγιά μπύρας μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη προσθήκη στην καθημερινή σας διατροφή.

Οφέλη της μαγιάς μπύρας για τη γενική υγεία

Η ενσωμάτωση της μαγιάς μπύρας στη διατροφή σας μπορεί να επιφέρει διάφορα οφέλη για την υγεία. Πρώτον, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β που περιέχονται στη μαγιά μπύρας παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς νευρικού συστήματος. Βοηθούν στην υποστήριξη της παραγωγής νευροδιαβιβαστών, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και τη ρύθμιση της διάθεσης. Επιπλέον, αυτές οι βιταμίνες βοηθούν στη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια, προάγοντας τη συνολική ζωτικότητα και μειώνοντας την κόπωση.

Η μαγιά μπύρας είναι επίσης γνωστό ότι προάγει ένα υγιές πεπτικό σύστημα. Η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες στη μαγιά μπύρας μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των κινήσεων του εντέρου και να προωθήσει την ανάπτυξη των ωφέλιμων βακτηρίων του. Αυτό μπορεί να βελτιώσει την πέψη και να αποτρέψει πεπτικά προβλήματα όπως η δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα.

Επιπλέον, η μαγιά μπύρας έχει αποδειχθεί ότι έχει θετικές επιδράσεις στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Η περιεκτικότητα σε χρώμιο στη μαγιά μπύρας βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τα άτομα με διαβήτη ή για όσους κινδυνεύουν να τον αναπτύξουν.

Η μαγιά μπύρας και ο ρόλος της στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα είναι απαραίτητο για τη συνολική υγεία και ευεξία και η μαγιά μπύρας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β στη μαγιά μπύρας, ιδίως οι βιταμίνες Β6 και Β12, είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Βοηθούν στην παραγωγή αντισωμάτων, τα οποία είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση λοιμώξεων και ασθενειών.

Επιπλέον, η μαγιά μπύρας περιέχει β-γλυκάνες, έναν τύπο φυτικών ινών που έχει ανοσοενισχυτικές ιδιότητες. Οι β-γλυκάνες διεγείρουν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως τα μακροφάγα και τα κύτταρα φυσικών δολοφόνων, τα οποία διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού κατά των παθογόνων μικροοργανισμών. Ενσωματώνοντας τη μαγιά μπύρας στη διατροφή σας, μπορείτε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να μειώσετε τον κίνδυνο να αρρωστήσετε.

Μαγιά μπύρας ως πηγή βιταμινών Β

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απαραίτητες για διάφορες σωματικές λειτουργίες και η μαγιά μπύρας αποτελεί εξαιρετική πηγή αυτών των βιταμινών. Η βιταμίνη Β1 (θειαμίνη) είναι ζωτικής σημασίας για τη μετατροπή των υδατανθράκων σε ενέργεια και την υποστήριξη της σωστής λειτουργίας των νεύρων. Η βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη) βοηθά στην παραγωγή ενέργειας, ενώ η βιταμίνη Β3 (νιασίνη) συμβάλλει στο μεταβολισμό και στην επιδιόρθωση του DNA.

Η μαγιά μπύρας είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Β6 (πυριδοξίνη), η οποία συμμετέχει σε περισσότερες από 100 ενζυμικές αντιδράσεις στο σώμα. Αυτή η βιταμίνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, την παραγωγή ορμονών και τη σύνθεση των νευροδιαβιβαστών. Επιπλέον, η μαγιά μπύρας περιέχει βιταμίνη Β12 (κοβαλαμίνη), η οποία είναι απαραίτητη για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και τη διατήρηση ενός υγιούς νευρικού συστήματος.

Ενσωματώνοντας τη μαγιά μπύρας στη διατροφή σας, μπορείτε να εξασφαλίσετε επαρκή πρόσληψη αυτών των απαραίτητων βιταμινών Β, υποστηρίζοντας τη συνολική υγεία και ευεξία σας.

Ο ρόλος της μαγιάς μπύρας στην προώθηση της υγείας του δέρματος και των μαλλιών

Αν θέλετε να βελτιώσετε την υγεία και την εμφάνιση του δέρματος και των μαλλιών σας, η μαγιά μπύρας μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη προσθήκη στη ρουτίνα ομορφιάς σας. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β στη μαγιά μπύρας, όπως η βιοτίνη και η νιασίνη, είναι απαραίτητες για τη διατήρηση υγιούς δέρματος και την προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Η βιοτίνη, επίσης γνωστή ως βιταμίνη Β7, διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών σας. Υποστηρίζει την παραγωγή κερατίνης, μιας πρωτεΐνης που είναι ζωτικής σημασίας για ισχυρά και υγιή μαλλιά. Επιπλέον, η βιοτίνη συμβάλλει στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος, μειώνοντας την εμφάνιση των ρυτίδων και προάγοντας μια νεανική επιδερμίδα.

Η νιασίνη, ή βιταμίνη Β3, είναι ένα άλλο σημαντικό θρεπτικό συστατικό που βρίσκεται στη μαγιά μπύρας. Βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο δέρμα, προάγοντας μια υγιή λάμψη και υποστηρίζοντας την παροχή βασικών θρεπτικών συστατικών στους θύλακες των τριχών. Η νιασίνη βοηθά επίσης στην παραγωγή σμήγματος, ενός φυσικού ελαίου που ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής και αποτρέπει την ξηρότητα.