Μενού
Your Cart

Καούρα-Δυσπεψία

Η καούρα και η δυσπεψία είναι κοινά πεπτικά προβλήματα που μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την καθημερινή σας ζωή. Η αίσθηση καψίματος και η δυσφορία στο στομάχι σας μπορεί να σας δυσκολέψει να απολαύσετε τα γεύματα ή ακόμη και να κοιμηθείτε καλά.


Βρέθηκαν  7  προϊόντα  |  
12
24
48
Εταιρία: SANOFI AVENTIS
Το Dulcogas® είναι ένα καινοτόμο & ευκολόχρηστο προϊόν που έρχεται για να προσφέρει γρήγορη ανακούφιση από ένα πάρα πολύ συχνό πρόβλημα: το φούσκωμα.To Dulcogas®, που περιέχει σιμεθικόνη σε δόση των 125 mg, δρα γρήγορα εξαλείφοντας τα αέρια που έχουν εγκλωβιστεί στο γαστρεντερικό. Δεν απορροφάτα..
6,86€ 8,57€
Εταιρία: ERBOZETA
Το Gastrodep πόσιμο διάλυμα είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που βοηθά στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων που προκαλούνται από την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, την οισοφαγίτιδα, και το γαστρικό έλκος (λοίμωξη από Ελικοβακτηρίδιο του Πυλωρού ή άλλη αιτία), όπως μεταξύ άλλων ο..
9,84€ 14,06€
Εταιρία: ABOCA
Το NeoBianacid είναι ένα προϊόν με βάση φυτικά μοριακά συμπλέγματα και μεταλλικά στοιχεία, που δρα προστατευτικά και καταπραϋντικά προς τον γαστροοισοφαγικό βλεννογόνο, καταπολεμώντας άμεσα την καούρα, τον πόνο και την αίσθηση οξύτητας, δηλαδή τα κλασικά συμπτώματα του ερεθισμού και της φλ..
11,90€ 18,30€
Εταιρία: ABOCA
Το NeoBianacid είναι ένα προϊόν με βάση φυτικά μοριακά συμπλέγματα και μεταλλικά στοιχεία, που δρα προστατευτικά και καταπραϋντικά προς τον γαστροοισοφαγικό βλεννογόνο, καταπολεμώντας άμεσα την καούρα, τον πόνο και την αίσθηση οξύτητας, δηλαδή τα κλασικά συμπτώματα του ερεθισμού και της φλ..
7,68€ 9,60€
Εταιρία: A.VOGEL
Το κενταύριο είναι πολύτιμο βότανο, βοηθητικό της πέψης. Διεγείρει την έκκριση πεπτικών υγρών, τα οποία βοηθούν στη διάσπαση της τροφής.Η δράση του κενταύριου προκαλεί τη σύσφιξη του οισοφαγικού σφιγκτήρα, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμηση..
11,43€ 17,59€
Εταιρία: ALMORA
Το Almora Plus Reflux No Burn είναι ένα προϊόν που συνδυάζει πολυσακχαρίτες (χιτοζάνη και πηκτίνη), L-καρνιτίνη, Ν-ακετυλ-κυστεΐνη και οξείδιο του μαγνησίου, τα οποία δρουν συνεργιστικά για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της οξύτητας, της παλινδρόμησης και της λειτουργικής δυσπεψίας. Ανακουφίζει α..
5,52€ 6,90€
Εταιρία: UNI-PHARMA
To Anti Gas® Adults με σιμεθικόνη, διευκολύνει την απελευθέρωση των εγκλωβισμένων αερίων του γαστρεντερικού συστήματος & ανακουφίζει άμεσα από το αίσθημα φουσκώματος, τον πόνο και τη δυσφορία που αυτά προκαλούν.Με υπέροχη γεύση μέντα...
7,62€ 10,88€
Βρέθηκαν  7  προϊόντα

Πληροφορίες για Καούρα-Δυσπεψία

Κατανόηση της καούρας και της δυσπεψίας

Η καούρα προκαλείται από το οξύ του στομάχου που συσσωρεύεται στον οισοφάγο, το οποίο ερεθίζει την επένδυση και προκαλεί δυσφορία. Η δυσπεψία, από την άλλη πλευρά, αναφέρεται σε μια σειρά συμπτωμάτων που μπορεί να εμφανιστούν μετά το φαγητό, όπως φούσκωμα, ρέψιμο και πόνος στο στομάχι. Προκαλείται συνήθως από την αδυναμία του στομάχου να διασπάσει και να χωνέψει σωστά την τροφή.

Αιτίες καούρας και δυσπεψίας

Διάφοροι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη καούρας και δυσπεψίας. Μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες είναι η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων και ποτών, όπως πικάντικα ή λιπαρά τρόφιμα, εσπεριδοειδή, αλκοόλ και καφεΐνη. Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν το κάπνισμα, την παχυσαρκία, την εγκυμοσύνη, ορισμένα φάρμακα και υποκείμενες ιατρικές παθήσεις όπως η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) ή η διαφραγματοκήλη. Ο εντοπισμός της βαθύτερης αιτίας της καούρας και της δυσπεψίας σας είναι ζωτικής σημασίας για την εξεύρεση της πιο αποτελεσματικής θεραπευτικής προσέγγισης.

Κοινά συμπτώματα καούρας και δυσπεψίας

Η αναγνώριση των συμπτωμάτων της καούρας και της δυσπεψίας είναι απαραίτητη για τη σωστή διάγνωση και θεραπεία. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της καούρας περιλαμβάνουν αίσθημα καψίματος πίσω από το στέρνο και κατά μήκος του οισοφάγου  , ξινή γεύση στο στόμα, δυσκολία στην κατάποση και παλινδρόμηση του στομαχικού οξέος. Η δυσπεψία, από την άλλη πλευρά, μπορεί να εκδηλωθεί ως φούσκωμα, ρέψιμο, ναυτία, πόνος στο στομάχι και αίσθημα πληρότητας.

Σημασία της διατροφής και των αλλαγών στον τρόπο ζωής

Σε πολλές περιπτώσεις, η πραγματοποίηση απλών αλλαγών στη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της καούρας και της δυσπεψίας. Η αποφυγή των τροφών που προκαλούν την καούρα, η συχνότερη κατανάλωση μικρότερων γευμάτων και η καλή μάσηση των τροφών μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη πέψη και να μειώσουν την πιθανότητα εμφάνισης συμπτωμάτων. Επιπλέον, η διατήρηση ενός υγιούς βάρους, η διακοπή του καπνίσματος και η διαχείριση των επιπέδων άγχους μπορούν επίσης να έχουν θετικό αντίκτυπο στην υγεία του πεπτικού σας συστήματος. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα ερεθίσματα και οι ανοχές του καθενός είναι διαφορετικά, οπότε μπορεί να χρειαστεί κάποια δοκιμή και σφάλμα για να βρείτε τις αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής που λειτουργούν καλύτερα για εσάς.

Ο ρόλος των συμπληρωμάτων στη διαχείριση της καούρας και της δυσπεψίας

Τα συμπληρώματα μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαχείριση της καούρας και της δυσπεψίας παρέχοντας πρόσθετη υποστήριξη στο πεπτικό σύστημα. Μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση του στομαχικού οξέος, στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της συνολικής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα συμπληρώματα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας υγιεινής διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής, αλλά μάλλον ως συμπληρωματική προσέγγιση για τη διαχείριση των συμπτωμάτων. Συνιστάται η διαβούλευση με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας από την έναρξη οποιασδήποτε νέας θεραπευτικής αγωγής συμπληρωμάτων για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα.

Βασικά συμπληρώματα για καούρα και δυσπεψία

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ωφέλιμα βακτήρια που προάγουν την υγιή ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου. Μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της πέψης και στη μείωση της φλεγμονής στο πεπτικό σύστημα. Αναζητήστε ένα υψηλής ποιότητας προβιοτικό συμπλήρωμα που περιέχει ποικιλία στελεχών και υψηλό αριθμό μονάδων που σχηματίζουν αποικίες (CFU).

Πεπτικά ένζυμα: Τα πεπτικά ένζυμα βοηθούν στη διάσπαση των τροφών και στη βελτίωση της απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών. Μπορούν να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για άτομα με χαμηλά στομαχικά οξέα ή για όσους δυσκολεύονται να χωνέψουν ορισμένους τύπους τροφίμων. Αναζητήστε ένα συμπλήρωμα πεπτικών ενζύμων που περιέχει ένα μείγμα ενζύμων, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεάσης, της αμυλάσης και της λιπάσης.