Μενού
Your Cart

Ινοσιτόλη

 Η ινοσιτόλη είναι μια φυσική ένωση που διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στο ανθρώπινο σώμα. Ανήκει στην οικογένεια των βιταμινών του συμπλέγματος Β και συχνά αναφέρεται ως βιταμίνη Β8. Παρά την ταξινόμησή της ως βιταμίνη, η ινοσιτόλη δεν είναι απαραίτητο θρεπτικό συστατικό, καθώς το σώμα μας μπορεί να την παράγει. Ωστόσο, η λήψη ινοσιτόλης από διατροφικές πηγές ή συμπληρώματα μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Βρέθηκαν  4  προϊόντα  |  
12
24
48
Εταιρία: HEALTH AID
Οι Βιταμίνες του Συμπλέγματος Β συμβάλλουν στο φυσιολογικό μεταβολισμό μακροθρεπτικών στοιχείων, όπως πρωτεΐνες, λιπίδια, γλυκογόνο και στην εύρυθμη λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας. Η Βιταμίνη C και η Μεθειονίνη αποτελούν άριστα αντιοξειδωτικά, προστατεύο..
16,26€ 28,52€
Εταιρία: SOLGAR
Το Choline 250 mg / Inositol 250 mg Vegetable Capsules της Solgar® περιέχει Χολίνη και Ινοσιτόλη (ευρέως γνωστή ως Vitamin B8) και οι δύο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε διάφορες λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος. Η χολίνη είναι υδατο-διαλυτό συστατικό το οποίο σχετίζεται με διάφορες βιταμίνες όπως ..
12,64€ 19,45€
Εταιρία: LAMBERTS
100% φυσική μυοϊνοσιτόληΗ μυοϊνοσιτόλη αποτελεί ένα από τα 9 ισομερή της ινοσιτόλης, μιας βιταμίνης που υπάγεται στο σύμπλεγμα των Βιταμινών Β (Βιταμίνη Β8). Παράγεται ενδογενώς στον οργανισμό και ανευρίσκεται σε μια ποικιλία τροφίμων όπως τα φρούτα, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί.Η μυοϊνοσιτόλη διαδ..
30,47€ 46,87€
Εταιρία: SOLGAR
Το Lipotropic Factors της SOLGAR είναι μια εξειδικευμένη συνδυαστική φόρμουλα χολίνης, ινοσιτόλης και L-μεθειονίνης. Η χολίνη που περιέχει συμβάλει:• Στο φυσιολογικό μεταβολισμό της ομοκυστεΐνης.• Στο φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπιδίων.• Στη διατήρηση της φυσιολογικής ηπατικής λειτουργίας.Συγκεκρι..
29,22€ 44,95€
Βρέθηκαν  4  προϊόντα

Πληροφορίες για Ινοσιτόλη

Ο ρόλος της ινοσιτόλης στον οργανισμό

Η ινοσιτόλη εμπλέκεται σε διάφορες φυσιολογικές λειτουργίες στο σώμα. Χρησιμεύει ως δομικό στοιχείο για σημαντικά μόρια όπως η φωσφατιδυλινοσιτόλη, η οποία αποτελεί βασικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών. Επιπλέον, η ινοσιτόλη δρα ως δευτερογενής αγγελιοφόρος σε μονοπάτια κυτταρικής σηματοδότησης, συμβάλλοντας στη ρύθμιση διαφόρων διεργασιών, συμπεριλαμβανομένης της σηματοδότησης ινσουλίνης, της απελευθέρωσης νευροδιαβιβαστών και της έκφρασης γονιδίων.

Ένας άλλος κρίσιμος ρόλος της ινοσιτόλης είναι η συμμετοχή της στο μεταβολισμό των λιπιδίων. Βοηθά στη μεταφορά των λιπών μέσα στο σώμα, βοηθώντας στη διάσπαση και τη χρησιμοποίηση των λιπών για την παραγωγή ενέργειας. Η ινοσιτόλη συμβάλλει επίσης στη διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερόλης και στη λειτουργία του ήπατος.

Ινοσιτόλη και ψυχική υγεία

Ένα από τα πιο γνωστά οφέλη της ινοσιτόλης είναι η θετική της επίδραση στην ψυχική υγεία. Έρευνες έχουν δείξει ότι η συμπληρωματική χορήγηση ινοσιτόλης μπορεί να είναι ευεργετική για άτομα με καταστάσεις όπως το άγχος, η κατάθλιψη και η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD). Έχει βρεθεί ότι η ινοσιτόλη διαμορφώνει τους υποδοχείς σεροτονίνης στον εγκέφαλο, οι οποίοι εμπλέκονται στη ρύθμιση της διάθεσης. Αυξάνοντας την ευαισθησία αυτών των υποδοχέων, η ινοσιτόλη μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους και της κατάθλιψης.

Ινοσιτόλη και αναπαραγωγική υγεία

Η ινοσιτόλη διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην αναπαραγωγική υγεία, ιδίως σε γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS). Το PCOS είναι μια ορμονική διαταραχή που επηρεάζει πολλές γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Χαρακτηρίζεται από ακανόνιστους εμμηνορροϊκούς κύκλους, αντίσταση στην ινσουλίνη και υψηλά επίπεδα ανδρικών ορμονών. Μελέτες έχουν δείξει ότι το συμπλήρωμα ινοσιτόλης μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, να ρυθμίσει τους εμμηνορροϊκούς κύκλους και να μειώσει τα επίπεδα ανδρογόνων σε γυναίκες με PCOS. Αυτές οι επιδράσεις μπορεί να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της γονιμότητας και στη βελτίωση της συνολικής αναπαραγωγικής υγείας.

Ινοσιτόλη και διαχείριση βάρους

Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική ευεξία και η ινοσιτόλη μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η συμπλήρωση ινοσιτόλης μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της όρεξης, στη μείωση της επιθυμίας για φαγητό και στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη. Υποστηρίζοντας την υγιή λειτουργία της ινσουλίνης, η ινοσιτόλη μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υπερβολικής αύξησης του βάρους και στην προώθηση της απώλειας βάρους σε άτομα που παλεύουν με την παχυσαρκία ή τις μεταβολικές διαταραχές.

Πηγές ινοσιτόλης σε τρόφιμα

Ενώ το σώμα μας μπορεί να παράγει ινοσιτόλη, η λήψη της από διατροφικές πηγές μπορεί να προσφέρει πρόσθετα οφέλη για την υγεία. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ινοσιτόλη περιλαμβάνουν εσπεριδοειδή, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς, σπόρους και όσπρια. Επιπλέον, τα κρέατα οργάνων, όπως το συκώτι και τα νεφρά, είναι εξαιρετικές πηγές ινοσιτόλης. Η ενσωμάτωση αυτών των τροφών στη διατροφή σας μπορεί να συμβάλει στην εξασφάλιση επαρκούς πρόσληψης ινοσιτόλης και στην υποστήριξη της συνολικής υγείας.

Συμπληρώματα ινοσιτόλης 

Διατίθενται συμπληρώματα για άτομα που μπορεί να μην είναι σε θέση να λάβουν επαρκή ποσότητα ινοσιτόλης μόνο από τη διατροφή τους. Τα συμπληρώματα ινοσιτόλης διατίθενται συνήθως με τη μορφή κάψουλων ή σκόνης. Η συνιστώμενη δοσολογία ινοσιτόλης ποικίλλει ανάλογα με τη συγκεκριμένη κατάσταση υγείας στην οποία στοχεύει.