Μενού
Your Cart

Μουρουνέλαιο

Το μουρουνέλαιο είναι ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά έλαιο που προέρχεται από το ήπαρ των λευκών ψαριών , όπως  του μπακαλιάρου, ιδίως ειδών όπως ο μπακαλιάρος του Ατλαντικού (Gadus morhua) και της μουρούνας. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες και είναι γνωστό για τα πολυάριθμα οφέλη του για την υγεία. Το μουρουνέλαιο είναι μια ισχυρή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, βιταμινών Α και D και άλλων βασικών θρεπτικών συστατικών. Αυτά τα συστατικά συμβάλλουν στις πιθανές θεραπευτικές του ιδιότητες και το καθιστούν ένα δημοφιλές συμπλήρωμα στη βιομηχανία υγείας και ευεξίας.

Βρέθηκαν  8  προϊόντα  |  
12
24
48
Εταιρία: MOLLER'S
Το Möller’s Cardio σε κάψουλες είναι συμπυκνωμένο ιχθυέλαιο με υψηλή περιεκτικότητα σε EPA και DHA.Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα EPA και DHA υποστηρίζουν τη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς (με ημερήσια πρόσληψη 250mg ΕΡΑ και DHA, τουλάχιστον) και το DHA συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου ..
11,04€ 16,99€
Εταιρία: MOLLER'S
Νορβηγικό Μουρουνέλαιο Möller’s. Συμπληρώνει την καθημερινή διατροφή με απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες D3, Α και Ε υποστηρίζοντας τη λειτουργία του εγκεφάλου1, της όρασης1 και της καρδιάς2.Η βιταμίνη D προάγει την απορρόφηση του ασβεστίου στο σώμα διευκολύνοντας τη δόμηση ισχυρών οστώ..
14,35€ 22,08€
Εταιρία: MOLLER'S
Möller’s Μουρουνέλαιο υγρό από συκώτι Αρκτικής μουρούνας – Συμπληρώνει την καθημερινή διατροφή με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες D3, A και E αποτελώντας τέλεια λύση για όλη την οικογένεια.Νορβηγικό Μουρουνέλαιο Möller’s. Συμπληρώνει την καθημερινή διατροφή με απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες..
14,35€ 22,08€
Εταιρία: MOLLER'S
Τα Ψαράκια Ωμέγα-3 της Möller’s είναι νοστιμότατα ζελεδάκια πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυσική βιταμίνη D. Η βιταμίνη D προάγει την απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου στο σώμα, συμβάλλει στην φυσιολογική ανάπτυξη των οστών στα παιδιά και υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα ωμέγα-3..
12,22€ 18,80€
Εταιρία: MOLLER'S
Τα Ψαράκια Ωμέγα-3 της Möller’s είναι νοστιμότατα ζελεδάκια πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυσική βιταμίνη D. Η βιταμίνη D προάγει την απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου στο σώμα, συμβάλλει στην φυσιολογική ανάπτυξη των οστών στα παιδιά και υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα ωμέγα-3..
12,22€ 18,80€
Εταιρία: VICAN
Premium μουρουνέλαιο από τη Νορβηγία πλούσιο σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες A,D & E για τη φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου, της καρδιάς και της όρασης...
20,76€
Εταιρία: MOLLER'S
Το Möller’s Forte  είναι μια συμπυκνωμένη πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και της βιταμίνης D3.Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα EPA και DHA υποστηρίζουν τη σωστή λειτουργία της καρδιάς1 και το DHA συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και της όρασης2.Η βιταμίνη D είναι σημαντική για το ανοσοποιητι..
10,71€ 16,47€
Εταιρία: MOLLER'S
Το Mӧller’s Total PLUS παρέχοντας συνεργικό συνδυασμό ωμέγα-3 λιπαρών οξέων με πλήρη σειρά βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και με επιλεγμένα βότανα, καλύπτει διατροφικές ελλείψεις και ανεπάρκειες, προστατεύοντας μακροπρόθεσμα από πλήθος παθήσεων, ακόμη και πολύ σοβαρών, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει αμέσ..
14,61€ 22,48€
Βρέθηκαν  8  προϊόντα

Πληροφορίες για Μουρουνέλαιο

Διατροφική σύνθεση του μουρουνέλαιου

Το μουρουνέλαιο είναι μια θρεπτική δύναμη, που περιέχει ένα ευρύ φάσμα βασικών θρεπτικών συστατικών. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, συμπεριλαμβανομένου του εικοσιπεντανοϊκού οξέος (EPA) και του δοκοσαεξαενοϊκού οξέος (DHA). Αυτά τα λιπαρά οξέα διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη μείωση της φλεγμονής, στην υποστήριξη της υγείας του εγκεφάλου και στην προαγωγή της καρδιαγγειακής ευεξίας.

Εκτός από τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, το μουρουνέλαιο αποτελεί επίσης εξαιρετική πηγή λιποδιαλυτών βιταμινών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α και D. Η βιταμίνη Α είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγιούς όρασης, την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και την προώθηση της κυτταρικής ανάπτυξης και διαφοροποίησης. Εν τω μεταξύ, η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου, την υγεία των οστών και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οφέλη του μουρουνέλαιου για την υγεία

Το μουρουνέλαιο προσφέρει πληθώρα οφελών για την υγεία λόγω της μοναδικής διατροφικής του σύνθεσης. Ορισμένα από τα βασικά οφέλη περιλαμβάνουν:

1. Πιθανές χρήσεις του μουρουνέλαιου στην παραδοσιακή ιατρική

Το μουρουνέλαιο χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την ανακούφιση διαφόρων καταστάσεων υγείας. Στην παραδοσιακή ιατρική, έχει χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη της υγείας των αρθρώσεων, τη μείωση της φλεγμονής και την προώθηση της συνολικής ευεξίας. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του το καθιστούν δημοφιλές φάρμακο για την αρθρίτιδα και άλλες φλεγμονώδεις ασθένειες.

2. Μουρουνέλαιο και υγεία της καρδιάς

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο μουρουνέλαιο είναι γνωστά για τα καρδιαγγειακά τους οφέλη. Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων τριγλυκεριδίων, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και στη βελτίωση της συνολικής υγείας της καρδιάς. Η ενσωμάτωση του μουρουνέλαιου στη διατροφή σας μπορεί να είναι ευεργετική για τη διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς.

3. Μουρουνέλαιο και υγεία των οστών

Το μουρουνέλαιο αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης D, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στην απορρόφηση του ασβεστίου και την υγεία των οστών. Η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να οδηγήσει σε εξασθένηση των οστών και αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων. Η τακτική πρόσληψη μουρουνέλαιου μπορεί να συμβάλει στην εξασφάλιση επαρκών επιπέδων βιταμίνης D και στην προώθηση ισχυρών και υγιών οστών.

4. Μουρουνέλαιο και υγεία του δέρματος

Οι βιταμίνες και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στο μουρουνέλαιο μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της υγείας του δέρματος. Η βιταμίνη Α συμβάλλει στη διατήρηση υγιών κυττάρων του δέρματος, προάγει την επούλωση πληγών και μειώνει την εμφάνιση ρυτίδων. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής του δέρματος και των παθήσεων όπως η ακμή και η ψωρίαση. Η συμπερίληψη του μουρουνέλαιου στη διατροφή σας ή η τοπική χρήση του μπορεί να βελτιώσει την υγεία και την εμφάνιση του δέρματός σας.

5. Μουρουνέλαιο και ψυχική υγεία

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ιδιαίτερα το DHA, είναι απαραίτητα για την υγεία του εγκεφάλου και τη γνωστική λειτουργία. Οι έρευνες δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου γνωστικής έκπτωσης, στη βελτίωση της διάθεσης και στην υποστήριξη της συνολικής ψυχικής ευεξίας. Το μουρουνέλαιο μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη προσθήκη στη διατροφή σας για την προώθηση της βέλτιστης υγείας του εγκεφάλου.

Συμπληρώματα μουρουνέλαιου και δοσολογικές συστάσεις

Τα συμπληρώματα μουρουνέλαιου είναι ευρέως διαθέσιμα και προσφέρουν έναν βολικό τρόπο για να ενσωματώσετε αυτό το ευεργετικό έλαιο στην καθημερινή σας ρουτίνα. Όταν επιλέγετε ένα συμπλήρωμα μουρουνέλαιου, είναι σημαντικό να εξετάσετε την ποιότητα και την καθαρότητα του προϊόντος. Αναζητήστε συμπληρώματα που έχουν ελεγχθεί από τρίτους για μολυσματικές ουσίες και πληρούν τα πρότυπα ποιότητας.

Η συνιστώμενη δοσολογία του μουρουνέλαιου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες και τις συνθήκες υγείας. Συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας για να καθορίσετε την κατάλληλη δοσολογία για εσάς. Γενικά, μια ημερήσια δόση 1-2 κουταλιών του γλυκού μουρουνέλαιο θεωρείται ασφαλής και αποτελεσματική για τους περισσότερους ενήλικες.