Μενού
Your Cart

Βιταμίνες

Οι βιταμίνες διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην υποστήριξη ενός υγιούς μεταβολισμού. Λειτουργούν ως συνένζυμα, βοηθώντας τα ένζυμα να πραγματοποιούν διάφορες μεταβολικές αντιδράσεις. Χωρίς αυτές τις βασικές βιταμίνες, οι μεταβολικές διεργασίες του σώματός σας μπορεί να γίνουν υποτονικές, οδηγώντας σε μείωση της παραγωγής ενέργειας και της συνολικής υγείας.

Βρέθηκαν  7  προϊόντα  |  
12
24
48
Εταιρία: EPSILON HEALTH
Συμπλήρωμα διατροφής με Monakolin K χρήσιμο για την διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα (TC & LDL) και με φολικό οξύ το οποίο συμβάλλει στην ελάττωση των επιπέδων της ομοκυστεΐνης στο πλάσμα...
21,97€ 29,29€
Εταιρία: HEALTH AID
Αποτελεί την πιο πολύπλευρα δραστική βιταμίνη του συμπλέγματος Β. Συμμετέχει ως συμπαράγοντας πολλών ενζύμων στο μεταβολισμό αμινοξέων και τη σύνθεση πρωτεϊνών. Λόγω αυτής της σύνδεσης με τις πρωτεΐνες, έχει προταθεί η χρήση της σε μεγάλο αριθμό περιπτώσεων. Συμβάλλει στην σύνθεση της αίμης για τον ..
11,00€ 20,00€
Εταιρία: LAMBERTS
Η Βιταμίνη B6 αποτελεί μια σημαντική υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγματος Β η οποία υπάγεται σε μια οικογένεια τριών χημικά συγγενών ενώσεων που περιλαμβάνει την πυριδοξίνη, την πυριδοξάλη και την πυριδοξαμίνη. Η Βιταμίνη Β6, λαμβάνει μέρος σε περισσότερες μεταβολικές αντιδράσεις του οργανισμού σε..
9,87€ 14,10€
Εταιρία: SOLGAR
Το Solgar® Vitamin B6 100 mg Tablets περιέχει μία από τις 8 Βιταμίνες Β. Η Βιταμίνη Β6 παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές βιολογικές λειτουργίες, συμβάλλοντας στο μεταβολισμό αλλά και ενισχύοντας την ψυχολογική λειτουργία και το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να φτάσουν τα συνι..
13,30€ 20,46€
Εταιρία: QUEST
Το συμπλήρωμα διατροφής Synergistic Magnesium της Quest παρέχει στον οργανισμό μαγνήσιο και βιταμίνη Β6.Το μαγνήσιο είναι πολύ σημαντικό για την καλή λειτουργία των μυών και συμβάλλει στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών στο σώμα. Επιπλέον, βοηθά στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη μείωση τ..
13,36€ 20,56€
Εταιρία: SOLGAR
Το Solgar® Vitamin B-Complex '100 είναι φόρμουλα εξαιρετικά υψηλής δραστικότητας, που προσφέρει 100 mg βασικών βιταμινών Β. Πολλές βιταμίνες Β είναι αλληλοεξαρτώμενες, συνεπώς είναι καλύτερο να λαμβάνονται σε συνδυασμό, για παράδειγμα σε σύμπλεγμα Β ή πολυβιταμίνες με σύμπλεγμα Β.Η μοναδική φόρμουλα..
19,14€ 29,45€
Εταιρία: SOLGAR
Το Magnesium with B6 complex της SOLGAR® είναι μια πρακτική, αποτελεσματική φόρμουλα. Περιλαμβάνει Β6, που συμβάλλει στην ορμονική ισορροπία και συνιστάται συχνά για την υγεία των γυναικών. Ο συνδυασμός μαγνησίου και Β6 προσφέρει πολλά οφέλη γενικής ευεξίας για όλους.Το Μαγνήσιο συμβάλλει:• Στην απε..
13,26€ 18,95€
Βρέθηκαν  7  προϊόντα

Πληροφορίες για Βιταμίνες

Ενώ υπάρχουν αρκετές βιταμίνες που συμβάλλουν σε έναν υγιή μεταβολισμό, ορισμένες ξεχωρίζουν ως ισχυρές στην ενίσχυση αυτής της ζωτικής σημασίας διαδικασίας. Αυτές περιλαμβάνουν τις βιταμίνες Β, τη βιταμίνη D, τη βιταμίνη C και τη βιταμίνη Ε.

Σύμπλεγμα βιταμινών Β: Η ατμομηχανή για την ενίσχυση του μεταβολισμού

Οι βιταμίνες Β, συλλογικά γνωστές ως σύμπλεγμα βιταμινών Β, είναι μια ομάδα υδατοδιαλυτών βιταμινών που παίζουν κρίσιμο ρόλο στην παραγωγή ενέργειας. Βοηθούν στη μετατροπή της τροφής που τρώτε σε αξιοποιήσιμη ενέργεια, η οποία στη συνέχεια αξιοποιείται από τα κύτταρα του σώματός σας. Το σύμπλεγμα των βιταμινών Β αποτελείται από οκτώ διαφορετικές βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων της θειαμίνης (Β1), της ριβοφλαβίνης (Β2), της νιασίνης (Β3), του παντοθενικού οξέος (Β5), της πυριδοξίνης (Β6), της βιοτίνης (Β7), του φυλλικού οξέος (Β9) και της κοβαλαμίνης (Β12).

Κάθε μία από αυτές τις βιταμίνες Β έχει τις δικές της ειδικές λειτουργίες στη διαδικασία του μεταβολισμού. Για παράδειγμα, η θειαμίνη βοηθά στη μετατροπή των υδατανθράκων σε ενέργεια, ενώ η ριβοφλαβίνη υποστηρίζει το μεταβολισμό των λιπών και των πρωτεϊνών. Η νιασίνη συμμετέχει στη διάσπαση των υδατανθράκων, των λιπών και του αλκοόλ, ενώ το παντοθενικό οξύ παίζει ρόλο στη σύνθεση των λιπαρών οξέων. Η πυριδοξίνη βοηθά στο μεταβολισμό των αμινοξέων και η βιοτίνη είναι απαραίτητη για τη διάσπαση των υδατανθράκων και των λιπών.

Η εξασφάλιση επαρκούς πρόσληψης του συμπλέγματος βιταμινών Β μέσω της διατροφής σας ή της λήψης συμπληρωμάτων μπορεί να συμβάλει στη βελτιστοποίηση του μεταβολισμού σας και να υποστηρίξει τη συνολική παραγωγή ενέργειας. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες Β περιλαμβάνουν δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, φυλλώδη λαχανικά, αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα και άπαχα κρέατα.

Βιταμίνη D: Ένα ζωτικό θρεπτικό συστατικό για τη μεταβολική υγεία

Η βιταμίνη D είναι μια μοναδική βιταμίνη που το σώμα σας μπορεί να παράγει με φυσικό τρόπο όταν εκτίθεται στο ηλιακό φως. Παίζει επίσης κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού. Η βιταμίνη D δρα ως ορμόνη στο σώμα σας, ρυθμίζοντας διάφορες μεταβολικές διεργασίες.

Μία από τις βασικές λειτουργίες της βιταμίνης D είναι ο ρόλος της στη διατήρηση υγιών επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Βοηθά στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, επιτρέποντας στο σώμα σας να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τη γλυκόζη για την παραγωγή ενέργειας. Η βιταμίνη D προάγει επίσης την πρόσληψη ασβεστίου από τη διατροφή σας, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη υγεία των οστών και τη λειτουργία των μυών.

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D έχει συνδεθεί με μεταβολικές διαταραχές όπως η αντίσταση στην ινσουλίνη, η παχυσαρκία και ο διαβήτης τύπου 2. Για να αυξήσετε τα επίπεδα της βιταμίνης D με φυσικό τρόπο, περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους στο φως του ήλιου, ιδίως νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Επιπλέον, συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D, όπως λιπαρά ψάρια (σολομός, σκουμπρί), εμπλουτισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα και κρόκους αυγών.

Βιταμίνη C: Το αντιοξειδωτικό που υποστηρίζει έναν υγιή μεταβολισμό

Η βιταμίνη C είναι γνωστή για τις ανοσοενισχυτικές της ιδιότητες, αλλά παίζει επίσης ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού. Αυτή η απαραίτητη βιταμίνη δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας τα κύτταρα του σώματός σας από το οξειδωτικό στρες και τις βλάβες.

Το οξειδωτικό στρες μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον μεταβολισμό σας, καθώς βλάπτει τη λειτουργία των μιτοχονδρίων, της ατμομηχανής των κυττάρων σας που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή ενέργειας. Εξουδετερώνοντας τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες, η βιταμίνη C συμβάλλει στην υποστήριξη της βέλτιστης λειτουργίας των μιτοχονδρίων, εξασφαλίζοντας την αποτελεσματική παραγωγή ενέργειας.

Επιπλέον, η βιταμίνη C συμμετέχει στη σύνθεση της καρνιτίνης, μιας ένωσης που παίζει κρίσιμο ρόλο στη διάσπαση και τη μεταφορά των λιπαρών οξέων για την παραγωγή ενέργειας. Αυτό καθιστά τη βιταμίνη C απαραίτητη για το μεταβολισμό των λιπών, συμβάλλοντας περαιτέρω σε έναν υγιή μεταβολισμό.

Για να ενσωματώσετε περισσότερη βιταμίνη C στη διατροφή σας, συμπεριλάβετε στα γεύματά σας εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, λεμόνια), μούρα, ακτινίδια, πιπεριές και φυλλώδη λαχανικά. Εάν χρειάζεται, διατίθενται επίσης συμπληρώματα βιταμίνης C.

Βιταμίνη Ε: Ενίσχυση του μεταβολισμού μέσω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων της

Η βιταμίνη Ε είναι ένα άλλο σημαντικό αντιοξειδωτικό που υποστηρίζει έναν υγιή μεταβολισμό. Αυτή η λιποδιαλυτή βιταμίνη συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων σας από οξειδωτικές βλάβες και μειώνει τη φλεγμονή, οι οποίες και οι δύο μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τις μεταβολικές σας διεργασίες.

Ειδικότερα, η βιταμίνη Ε έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, επιτρέποντας στο σώμα σας να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τη γλυκόζη για ενέργεια. Βοηθά επίσης στη διατήρηση της ακεραιότητας των κυτταρικών μεμβρανών, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη κυτταρική λειτουργία και παραγωγή ενέργειας.

Η συμπερίληψη τροφίμων πλούσιων σε βιταμίνη Ε στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας με φυσικό τρόπο. Καλές πηγές βιταμίνης Ε είναι οι ξηροί καρποί και οι σπόροι (αμύγδαλα, ηλιόσποροι), το σπανάκι, το μπρόκολο και τα φυτικά έλαια.

Άλλες βασικές βιταμίνες για έναν καλά λειτουργικό μεταβολισμό

Ενώ οι βιταμίνες Β, η βιταμίνη D, η βιταμίνη C και η βιταμίνη Ε αποτελούν βασικούς παράγοντες για την υποστήριξη ενός υγιούς μεταβολισμού, υπάρχουν και άλλες βασικές βιταμίνες που συμβάλλουν επίσης σε αυτή τη ζωτικής σημασίας διαδικασία. Σε αυτές περιλαμβάνονται η βιταμίνη Α, η βιταμίνη Κ και το μέταλλο ψευδάργυρος.

Η βιταμίνη Α εμπλέκεται στη ρύθμιση των θυρεοειδικών ορμονών, οι οποίες διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στο μεταβολισμό. Υποστηρίζει επίσης την υγεία της όρασης, του ανοσοποιητικού συστήματος και του δέρματός σας. Καλές πηγές βιταμίνης Α είναι τα καρότα, οι γλυκοπατάτες, το σπανάκι και το συκώτι.

Η βιταμίνη Κ είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος, αλλά βοηθά επίσης στο μεταβολισμό των οστών. Βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων ασβεστίου στο σώμα σας, εξασφαλίζοντας τον σωστό σχηματισμό και την ανοργανοποίηση των οστών. Τα φυλλώδη λαχανικά, το μπρόκολο και τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης Κ.

Ο ψευδάργυρος είναι ένα μέταλλο που παίζει κρίσιμο ρόλο σε διάφορες μεταβολικές διαδικασίες. Εμπλέκεται στη σύνθεση του DNA, στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών και στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Στα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ψευδάργυρο περιλαμβάνονται τα στρείδια, το μοσχάρι, τα πουλερικά, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί.

Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες που ενισχύουν το μεταβολισμό

Για να βελτιστοποιήσετε το μεταβολισμό σας με φυσικό τρόπο, είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας μια ποικιλία τροφών πλούσιων σε βιταμίνες που ενισχύουν το μεταβολισμό.

Δημητριακά ολικής αλέσεως: Το σιτάρι ολικής αλέσεως, το καστανό ρύζι, η βρώμη και η κινόα είναι πλούσια σε βιταμίνες Β, οι οποίες βοηθούν στην παραγωγή ενέργειας.

Άπαχες πρωτεΐνες: Το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, τα ψάρια και το τόφου παρέχουν απαραίτητα αμινοξέα και βιταμίνες Β που είναι απαραίτητες για έναν υγιή μεταβολισμό.

Φρούτα και λαχανικά: Τα εσπεριδοειδή, τα μούρα, τα φυλλώδη λαχανικά, οι πιπεριές και το μπρόκολο είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C, βιταμίνης Α και βιταμίνης Κ.

Ξηροί καρποί και σπόροι: Τα αμύγδαλα, οι ηλιόσποροι και οι λιναρόσποροι περιέχουν βιταμίνη Ε, ψευδάργυρο και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για έναν καλά λειτουργικό μεταβολισμό.

Γαλακτοκομικά προϊόντα: Το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι δεν είναι μόνο πλούσια σε ασβέστιο, αλλά παρέχουν επίσης βιταμίνη D και βιταμίνη Β12, που υποστηρίζουν την υγεία του μεταβολισμού.

Συμπλήρωση της διατροφής σας με βιταμίνες για βέλτιστη μεταβολική υγεία

Ενώ μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες είναι ο καλύτερος τρόπος για να υποστηρίξετε το μεταβολισμό σας, μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να καλύψετε όλες τις ανάγκες σας σε θρεπτικά συστατικά μόνο μέσω των τροφίμων. Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα συμπληρώματα διατροφής μπορεί να είναι μια βολική επιλογή για να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε επαρκή ποσότητα βασικών βιταμινών για τη βέλτιστη μεταβολική υγεία.