Μενού
Your Cart

Κολπικά Υπόθετα

Τα κολπικά υπόθετα είναι μικρά και συμπαγή που εισάγονται στον κόλπο για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Συνήθως αποτελούνται από συνδυασμό ενεργών συστατικών και βασικού υλικού που λιώνει ή διαλύεται μόλις εισαχθεί.

Βρέθηκαν  5  προϊόντα  |  
12
24
48
Εταιρία: INTERMED
Το Eva Intima Mycosis Ovules είναι ένα ιατροτεχνολογικό προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για τον έλεγχο των μυκητιασικών λοιμώξεων οποιασδήποτε αιτιολογίας. Χάρη στον συνδυασμό του βορικού οξέος, του tea tree oil και του γαλακτικού οξέος, το Eva mycosis ovules αναστέλλει τη δράση των μυκήτων μέσα σε 4..
8,70€ 14,50€
Εταιρία: INTERMED
Το Eva Restore είναι επουλωτικός παράγοντας του κολπικού βλεννογόνου σε μορφή κολπικών υποθέτων. Ιδανικό για την ενίσχυση και επιτάχυνση της επούλωσης του ατροφικού ή τραυματισμένου κολπικού βλεννογόνου, την επαναφορά του κολπικού pH στις φυσιολογικές όξινες τιμές, την ενίσχ..
14,51€ 24,19€
Εταιρία: VIDERMINA
Κολπικά υπόθετα με ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, που δρουν εξισορροπητικά και καταπραϋντικά στο κολπικό βλεννογόνο, χρήσιμα στην πρόληψη και αντιμετώπιση φλεγμονωδών καταστάσεων στον κόλπο. Κατάλληλα για προ-εγχειρητική χρήση...
10,50€ 13,12€
Εταιρία: INTERMED
Το Eva Intima Lactic είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει άμεση επαναφορά και διατήρηση της φυσιολογικής οξύτητας του κόλπου, ανακουφίζοντας ταυτόχρονα από τα συμπτώματα του κνησμού, του καύσου και του ερεθισμού που συνήθως οφείλονται στη διαταραχή του κολπικού pH, μετά το τέλος της περιόδου κ.ά. Παρά..
8,21€ 13,69€
Εταιρία: INTERMED
Το Eva Intima Biolact με τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς (γαλακτοβάκιλους) που προσφέρει είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να αποκαθιστά άμεσα και να προλαμβάνει αποτελεσματικά τις διαταραχές της φυσιολογικής χλωρίδας του κόλπου και της ευαίσθητης περιοχής που μπορεί να οφείλονται σε οποιαδήποτε αιτία ό..
11,25€ 18,75€
Βρέθηκαν  5  προϊόντα

Πληροφορίες για Κολπικά Υπόθετα


Μια κοινή χρήση των κολπικών υπόθετων είναι για τη θεραπεία κολπικών λοιμώξεων, όπως μολύνσεις ζύμης ή βακτηριακή κολπίτιδα. Αυτές οι λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστα συμπτώματα όπως φαγούρα, κάψιμο και μη φυσιολογική έκκριση. Τα κολπικά υπόθετα που περιέχουν αντιμυκητιασικούς ή αντιβακτηριακούς παράγοντες χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της υποκείμενης λοίμωξης και την ανακούφιση από αυτά τα συμπτώματα.

Μια άλλη χρήση των κολπικών υπόθετων είναι η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης. Οι γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση μπορεί να εμφανίσουν μείωση των επιπέδων οιστρογόνων, οδηγώντας σε συμπτώματα όπως ξηρότητα κόλπου και δυσφορία κατά τη σεξουαλική επαφή. Τα κολπικά υπόθετα που περιέχουν οιστρογόνα μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της υγρασίας στους κολπικούς ιστούς, ανακουφίζοντας αυτά τα συμπτώματα και βελτιώνοντας τη συνολική ποιότητα ζωής.

Πως λειτουργούν τα κολπικά υπόθετα;

Τα κολπικά υπόθετα λειτουργούν με την παροχή φαρμάκου απευθείας στους κολπικούς ιστούς. Μόλις εισαχθεί, το υπόθετο διαλύεται ή λιώνει, απελευθερώνοντας τα ενεργά συστατικά. Αυτά τα συστατικά στη συνέχεια απορροφώνται από τους κολπικούς ιστούς, όπου μπορούν να ασκήσουν τα θεραπευτικά τους αποτελέσματα.

Ο κόλπος έχει ένα πλούσιο δίκτυο αιμοφόρων αγγείων, επιτρέποντας την αποτελεσματική απορρόφηση των φαρμάκων. Αυτό καθιστά τα κολπικά υπόθετα μια αποτελεσματική μέθοδο χορήγησης φαρμάκου στην περιοχή. Παρακάμπτοντας το πεπτικό σύστημα και τον μεταβολισμό του ήπατος, τα κολπικά υπόθετα μπορούν να παρέχουν υψηλότερη συγκέντρωση φαρμάκου στους κολπικούς ιστούς σε σύγκριση με τα από του στόματος φάρμακα.

Ο ειδικός μηχανισμός δράσης των κολπικών υπόθετων εξαρτάται από τον τύπο του φαρμάκου που χρησιμοποιείται. Για παράδειγμα, τα αντιμυκητιακά υπόθετα δρουν αναστέλλοντας την ανάπτυξη μυκήτων, ενώ τα υπόθετα που περιέχουν ορμόνες λειτουργούν αναπληρώνοντας τα επίπεδα ορμονών στους κολπικούς ιστούς. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες που παρέχονται από τον γιατρό σας ή τη συσκευασία του φαρμάκου για να διασφαλίσετε τη σωστή χρήση και τη μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Τύποι κολπικών υπόθετων

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι κολπικών υπόθετων διαθέσιμοι, το καθένα με τις δικές του μοναδικές ιδιότητες και ενδείξεις. Ακολουθούν ορισμένοι συνήθεις τύποι:

Αντιμυκητιακά υπόθετα: Αυτά τα υπόθετα περιέχουν αντιμυκητιακά φάρμακα, όπως η μικοναζόλη ή η κλοτριμαζόλη, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία μολύνσεων από ζυμομύκητες. Λειτουργούν σκοτώνοντας ή αναστέλλοντας την ανάπτυξη των μυκήτων που ευθύνονται για τη μόλυνση.

Αντιβακτηριακά υπόθετα: Αυτά τα υπόθετα περιέχουν αντιβακτηριακούς παράγοντες, όπως η μετρονιδαζόλη, που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της βακτηριακής κολπίτιδας. Βοηθούν στην αποκατάσταση της φυσικής ισορροπίας των βακτηρίων στον κόλπο, μειώνοντας τα συμπτώματα και αποτρέποντας την υποτροπή.

Υπόθετα που περιέχουν ορμόνες: Αυτά τα υπόθετα περιέχουν ορμόνες, όπως οιστρογόνα, προγεστερόνη ή τεστοστερόνη, οι οποίες χρησιμοποιούνται για θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης. Βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων ορμονικών ανισορροπιών, όπως η κολπική ξηρότητα και δυσφορία.

Οφέλη από τη χρήση κολπικών υπόθετων

Η χρήση κολπικών υπόθετων μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη σε σύγκριση με άλλες μεθόδους χορήγησης φαρμάκων. Εδώ είναι μερικά πλεονεκτήματα:

Στοχευμένη ανακούφιση: Τα κολπικά υπόθετα χορηγούν το φάρμακο απευθείας στην πληγείσα περιοχή, παρέχοντας στοχευμένη ανακούφιση στους κολπικούς ιστούς. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερη και πιο αποτελεσματική ανακούφιση των συμπτωμάτων σε σύγκριση με τα από του στόματος φάρμακα.

Ελαχιστοποιημένες συστηματικές παρενέργειες: Δεδομένου ότι τα κολπικά υπόθετα παρακάμπτουν το πεπτικό σύστημα και τον μεταβολισμό του ήπατος, μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τις συστηματικές παρενέργειες που συνήθως σχετίζονται με τα από του στόματος φάρμακα. Αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για άτομα που είναι ευαίσθητα σε ορισμένα φάρμακα ή που έχουν υποκείμενες παθήσεις υγείας.

Βολικά και διακριτικά: Τα κολπικά υπόθετα είναι μικρά και εύκολα στη χρήση.